fejlesztés

Ezen a kis videón láthatjuk, ahogy a gyermekek - ha lehetőséget adunk rá -, megtalálják a módját, hogy érzéki éhségüket csillapítsák.
Ha lehet, alakítsunk ki számukra "torna szobát", vagy "játszó szobát" ahol mozoghatnak és kiélhetik kreatív vágyaikat.

Mozgásterápia / Tervezett SzenzoMotoros Tréning

Felmérés:életkornak megfelelő szenzomotoros állapotfelmérés mozgásos, pszichés-kognitív, szociális területen jelentkező problémák esetén, 3 hónapos kortól 7-8 éves korig.
Terápia menete: a felmérés eredményei alapján személyre szabott terápiás terv elkészÍtése. Jelentős elmaradás esetén egy a szülők által otthon végezhető feladatsor összeállítása, betanítása. A terápiás protokollnak megfelelően havonta kontrol, 2 havonta új feladatsor összeállítása, betanítása szükséges. Az eredmények alapján, szükség esetén más szakemberhez irányítás.

Hallásterápia /Auditory Integration Training

Felmérés: GMP-GOH diagnosztika - beszédészlelés, beszédértés vizsgálata, auditív ingerfeldolgozás vizsgálata.
Terápia: Dr Guy Berard módszerével végzett hallásterápia.

Bővebben az AIT-ről, a hallásterápiás kezelésről

A gyermekek eltérő fejlődése sokféle formában, tünetben nyilvánulhat meg. Az elvégzett vizsgálat kiértékelése után minden gyermek számára egyéni fejlesztési tervet állítunk össze.

A gyermek fejlődésének segítésére kétféle különböző terápiát ajánlunk.

Az érzéki rendellenességek kezelésében, a tünetek csökkentésében a fokozott vesztibuláris és propriceptív ingerek alkalmazásával érhetjük el a legnagyobb javulást. Ezeket az ingereket biztosítjuk a Mozgásterápia során.

A viselkedési, tanulási zavarok hátterében gyakran fel nem ismert hallási problémák lehetnek. Ezek felismerése és kezelése a Hallásterápia feladata.