magunkról


Hering Móni

 

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy megkönnyítsük a szülők, szakemberek információhoz jutását a szenzoros integráció világában.

Pedagógusi, gyógypedagógusi munkánk során gyakran találkoztunk azzal a problémával, hogy a gondjainkra bízott gyermekek szüleinek nem volt elég információja. A gyermekekkel foglalkozó terapeuták, pedagógusok, egyéb szakemberek pedig minden erejükkel a gyermekekre fókuszáltak, így kevés idejük, lehetőségük maradt a szülők részletes tájékoztatására, az esetleges félreértelmezések tisztázására.

Mióta 1970-ben megjelent Dr. Jean A.Ayres a Sensory Integration and the Child (A szenzoros integráció és a gyermek) című könyve,a figyelem egyre inkább a hagyományos pedagógai módszerekkel nem megoldható problémák terápiás kezelésére irányul hazánkban épp úgy, mint a világ számos más pontján.

Honlapunk segítségével szeretnénk:

  • megismertetni ezzel a terápiás szemlélettel;
  • elméleti munkákat figyelmébe ajánlani;
  • gyakorlati ötleteket, eszközöket kínálni;
  • elősegíteni, hogy szülőként vagy szakemberként konkrét információkhoz jusson.

 

Oldalunkon lehetőséget kínálunk az Ön számára is, legyen szülő vagy szakember, hogy megossza tapasztalatait, javaslatait a témával kapcsolatban. Küldjön e-mailt, lépjen kapcsolatba velünk.